Jamina Boutique

OPLEIDING

Volg een opleiding bij Jamina Boutique

Jamina Boutique is opgericht door Fatima Erraiss. Zij is in 2014 begonnen met haar atelier en heeft haar sporen in het vak verdiend, inmiddels heeft zij een groep van enthousiaste vrouwen in haar team. Vrouwen die een berg aan ervaring hebben en het vak deskundig uitoefenen.

Jamina boutique geeft ook naaicursussen/workshops waarin naai-en herstelwerkzaamheden, unieke borduurwerk en upcycling van kleding kan worden geleerd.

Daarnaast werken wij samen met modemerken om hun textielafval nieuw leven in te blazen door onverkochte voorraad te upcyclen naar nieuwe verkoopbare collecties.

Van vrouw tot vrouw willen wij deze ervaringen graag overdragen aan vrouwen die hun talenten willen ontdekken, met als doel bij te dragen aan het verminderen van de textielafval berg.

Jamina Boutique gaat vanaf september een leerwerkervaring plek aanbieden  in naai en borduur technieken. Daarnaast is er aandacht voor mentale en sociale vaardigheden en Nederlandse taalvaardigheden. Met deze ervaringen samen zullen wij de vrouwen helpen om op een bepaald niveau te komen en verder te kunnen stromen naar een externe vervolgopleiding (bijv. MBO textiel en mode) of een externe werkplek krijgen om een eerste stap naar financiële onafhankelijkheid te zetten.

Een interne werkplek bij Jamina Boutique behoort tot de mogelijkheden bij gebleken geschiktheid. Op kleine schaal draagt dit initiatief bij aan de SDG doelen.

Voor wie?
Onze doelgroep zijn vrouwen in een bijstand situatie en/ of afstand tot de arbeidsmarkt, die gemotiveerd zijn om uit deze situatie te komen.                     

Wat gaan we doen?
Je kunt stukken uit je kast meenemen en daar een nieuw leven in blazen, repareren of upcyclen. Uiteindelijk bepaal jij wat je wilt maken of leren en wij helpen je met voorbeelden, inspiratie en tips. Machines en materialen zijn aanwezig net zoals de scharen, naald, draad, borduurraam, etc. Het is fijn als je met de naaimachine overweg kan en basisvaardigheden hebt. Mocht je deze niet hebben dan is dat ook geen probleem dan begin je gewoon bij de basis.

Doe jij met ons mee?
Om te werven en te peilen of er behoefte aan is, houdt Jamina Boutique in de maanden juni, juli en augustus een reeks open ochtenden/middagen om kennis te maken met de textiele vaardigheden. Op deze open dagen kun je je inschrijven voor de lessen. Je kan kiezen uit 1 van de 7 start momenten.

Data open dagen:
30 mei 2023 van 10.00 t/m 14.00 uur

31 mei 2023 van 9.30 t/m 12.30 uur.

Op deze dagen kan je aanmelden/inschrijven.

De opleiding bestaat uit 2 dagen en is op de volgende data:

13 juni/14 juni

20 juni/21 juni

4 juli/5 juli

11 juli/12 juli

15 augustus/16 augustus

22 augustus/23 augustus, 29 augustus /30 augustus

Let op: Maximaal 10 plekken per workshop beschikbaar

Prijs:
Jamina’s Boutique bied deze ervaring aan voor een aantrekkelijke prijs zodat de vrouwen de kans kunnen krijgen om zichzelf te ontdekken en te ontwikkelen. Wij bieden deze workshop aan voor maar €12,50 en dit is uiteraard inclusief koffie en thee.

Eenmalige inschrijfkosten:
€5,-

Locatie:  
Maria van Reedestraat 4
3515 XJ Utrecht (Tuinwijk-Oost)

Let op: Bij het Atelier is het betaald parkeren.

Vragen of aanmelden:

info@jaminaboutique.nl

0614916404